ALPINA SNOW MYTHOS

129,99  103,99 

Poleg izvrstnega prileganja ima čelada Snow Mythos vse ostale lastnosti, ki jih od Inmold čelade lahko pričakujete: lahko konstrukcijo, aktivno ventilacijo, ter najboljši izmed prilagoditvenih sistemov z možnostjo nastavljanja tudi po višini. Če so vam ob spomladanski smuki ušesniki odveč, jih lahko preprosto snamete.

Inmold Tec: pri čeladah INMOLD se notranja plast pod visokim pritiskom in vročino spremeni v peno in prilepi pod zunanjo plast. Ker sta notranji in zunanji del povsem povezana, so čelade INMOLD izjemno stabilne in zelo lahke. Poleg tega zagotavljajo bistveno večjo varnost kot točkovno lepljene čelade.
HI-EPS: notranji kalup Alpina čelad je narejen iz HI-EPSa (raztegljiv polistrien). Ta material je sestavljen in mikroskopskih majhnih zračnih prostorov, ki učinkovito absorbirajo sile, ki nastanejo ob udarcu
ERGOMATIC: zaponka, ki je bila preizkušena in testirana neštetokrat, je uporabljena na vseh Alpina čeladah. Večstopenjsko prilagajanje, ki ga kontroliramo le z eno roko. Prav tako se zaponka ne more sama od sebe odpeti v primeru nesreče.
AIRSTREAM CONTROL: za uravnavanje pretoka zraka lahko s pomočjo drsnika na smučarski čeladi odpiramo in zapiramo zračne odprtine, kar omogoča optimalno prezračevanje in dobro počutje.
CERAMIC SHELL: ime za zunanjo lupino vseh Alpina čelad, izdelanih s postopkom Inmold. Gre za tanek, lahek material, ki je izredno odporen na udarce in praske, vsebuje UV stabilizatorje in je antistatičen.
RUN SYSTEM ERGO SNOW: prilagodljiv sistem za nastavitev velikosti smučarske čelade vsaki obliki glave, ki je opremljen z velikim in dostopnim vrtljivim gumbom iz dvokomponentne zmesi ter dveh velikih oblazinjenih podlog za porazdelitev pritiska na zatilju – vse to zagotavlja udobje in popolno prilagoditev
Y-CLIP: sponka Y-clip povezuje sprednji in zadnji trak pod ušesi. Ko sponko odpnemo, zlahka prestavimo položaj trakov in izvedemo natančne nastavitve. To omogoča optimalno prilagajanje čelade.
3D FIT: trak, ki poteka preko zatilja, je mogoče po višini nastaviti na pet različnih stopenj, kar omogoča še boljšo prilagodljivost čelade.
SNEMLJIVI NAUŠNIKI: ob toplejšem vremenu snemljivi ušesniki za zaščito ušes omogočajo svoboden občutek smuke, pri čemer pa varnost ni ogrožena. Ko se shladi, se lahko ušesnike znova trdno namesti na čeladi.
ZAMENLJIVA NOTRANJOST: zamenljivo notranjo podlogo je mogoče odstraniti, ročno oprati z mlačno milnico in nato preprosto znova namestiti.
GRELNIK NA ZATILJU: globok grelnik za predel vratu na zatilnem delu čelade iz udobnega in mehkega mikroflisa.