ALPINA CARAPAX

Navdušuje in pobira nagrade! To je MTB ENDURO kolesarska čelada v vseh pogledih…

Z modnim dizajnom, drznimi zračnimi ventili, nastavljivo višino, popolno nastavljivostjo in integrirano mrežo, je ta čelada vse kar Enduro čelade potrebujejo.

Tehnologije:

 • HI-EPS
  Notranje ogrodje Alpininih čelad je narejeno iz Hi-EPSa (raztegljiv polistrien). Ta material je sestavljen iz mikroskopsko majhnih zračnih prostorov, ki učinkovito vpijejo sile, ki nastanejo ob udarcu. Hi-EPS zagotavlja optimalno zaščito, prav tako pa dovoljuje ekstra tanke plasti.
 • CERAMIC SHELL
  Polikarbonatna tehnologija, odporna na udarce in praske je primerna za vse Alpinine čelade, proizvedeno z In-Mold postopkom. Neobdelani kosi so oblikovani pod visoko temperaturo v obliko čelade, kasneje pa stisnjeni na ogrodje HI-EPS čelade. Ta material ponuja veliko prednosti – odporen je na praske in udarce, vsebuje UV stabilizatorje, prav tako pa je antistatičen.
 • INMOLD TEHNOLOGIJA
  Inmold produkcija obsega ogrevanje zunanje polikarbonatne lupine na visoko temperaturo in »pečenje« na EPS ogrodje z visokim pritiskom. Postopek povzroči permanentno vez čez celotno površino zunanjih in notranjih lupin, kar naredi čelado ekstremno lahko in stabilno.
 • EDGE PROTECT
  Proizvodni proces zagotavlja gladke robove na Inmold čeladah, kar zmanjša tveganje poškodb na dva načina: spodnji del čelade ne bo nikoli povzročil prask na vratu in ramenih v primeru nesreče, prav tako pa je ravnanje s čelado udobno in rokam na povzroča težav.
 • RUN SYSTEM ERGO PRO
  Najboljši model Alpininih prilagoditvenih sistemov za zatilje ima 2 veliki opori za glavo – na levi in desni strani novo zasnovanega prilagoditvenega kolesa. Ti dvokrilno oblikovani vložki in prilagoditveno kolo so narejeni iz mešanice plastike in gume. Od leta 2014 je Run System Ergo Pro na voljo v barvah, da se lahko ujema s čelado.
 • ERGOMATIC
  Zaponka, ki je bila preizkušena in testirana neštetokrat, je uporabljena na vseh Alpininih čeladah. Ima rdeč gumb in avtomatsko prilagajanje v večih korakih. Za uporabo je dovolj ena roka, kar pomeni, da lahko trak zrahljate med vožnjo navzgor, medtem ko ga lahko zategnete med samim spustom. Prav tako se zaponka ne more sama od sebe odpeti v primeru nesreče.
 • Y-CLIP
  Čelada lahko zagotovi primerno zaščito le takrat, ko ostane na svojem mestu tudi v primeru udarca. Pritrdilo, ki združuje oba trakova pod ušesom je izredno pomembno. Alpinin Y-Clip zagotavlja popolno prileganje v le nekaj sekundah.
 • CUSTOM FIT
  Ker so oblike in velikosti glav različne, potrebujejo fleksibilen prilagoditveni sistem. V kombinaciji z Run Systems, Custom Fit zagotavlja popolno prilagajanje. Podporo zatilja lahko prilagodimo večim naklonom, kar posledično prinaša popolno prileganje in nobenega nepotrebnega pritiska.
 • FLY NET
  Sprednje odprtine za zračenje imajo mrežasto podlogo, ki učinkovito deluje kot zaščita pred ugrizi insektov med vožnjo in v vročih oz. vlažnih pogojih.
 • ANTIBACTERIAL INTERIOR
  Oblazinjenje je ustvarjeno tako, da preprečuje razvoj bakterij in neprijetnega vonja. Blazine v čeladi so bile dermatološko preizkušene in imajo odlično kompatibilnost s kožo. Brez težav se jih lahko odstrani in opere v pralnem stroju na maksimalni temperaturi 40° C.